H Σελίδα του Ελληνικού Geocaching
Δημοσιεύοντας ένα άρθρο στη σελίδα www.geocaching-greece.com, αποδέχεστε τα ακόλουθα:
1. Ο ιστότοπος αυτός είναι μη κερδοσκοπικός και το αντικείμενό του είναι το Geocaching και τα συναφή με αυτό θέματα. Άρθρα που δεν ανήκουν στη σχετική θεματολογία δεν θα δημοσιεύονται.
2. Για το περιεχόμενο των άρθρων οι διαχειριστές της σελίδας δεν έχουν ευθύνη. Την ευθύνη έχουν οι συντάκτες των άρθρων.
3. Δεν δημοσιεύουμε υλικό (φωτογραφίες, κείμενα κλπ) τα οποία δεν μας ανήκουν και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
Μπορούμε όμως να τα προσαρτήσουμε στο άρθρο μέσω υπερσύνδεσης (link), όπως θα διαβάσετε και παρακάτω σχετικά με την εισαγωγή αρχείων video.
4. Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας στη χρήση της σελίδας. Γι' αυτό και το ύφος της γραφής πρέπει να είναι κόσμιο. Δεν επιτρέπονται απρεπείς εκφράσεις, ύβρεις, αλλά και οτιδήποτε θίγει εθνικές, θρησκευτικές και γενικότερα κοινωνικές ομάδες.
5. Οι διαχειριστές της σελίδας, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επισημαίνουν οτιδήποτε δεν συνάδει με τη φιλοσοφία της σελίδας και σε συνεργασία με τον εκδότη του άρθρου να προβαίνουν στις ανάλογες διορθώσεις.
6. Τα μόνο προσωπικό σας στοιχείο που υπάρχει καταχωρημένο στη σελίδα είναι η διεύθυνση e-mail με την οποία έγινε η εγγραφή σας και δεν πρόκειται να διατεθεί πουθενά, παρά μόνο για την αποστολή e-mail από τη Διαχείτιση, εάν απαιτηθεί.
Τι είναι το Geocaching.
Το Geocaching είναι ένα παιχνίδι κυνηγιού θησαυρού υψηλού επιπέδου που παίζεται σε όλο τον κόσμο από αναζητητές περιπέτειας που διαθέτουν συσκευές GPS.
Τα πολύ παλιά χρόνια, όταν οι άνθρωποι ζούσαν ακόμα στις σπηλιές, αναγκάζονταν να κυνηγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Επειδή όμως η ποσότητα της τροφής δεν ήταν πάντα εγγυημένη, κάθε φορά που περίσσευε αρκετή, την περιτύλιγαν με φύλλα από το φυτό που βγάζει τα κάσιους και την έκρυβαν θάβοντάς την στο έδαφος.
Έτσι από το κάσιους δημιουργήθηκαν οι caches, τα δοχεία δηλαδή που έκλειναν στο εσωτερικό τους την περισσευούμενη τροφή. Επειδή δε τα δοχεία αυτά τα έθαβαν στη γη, χαρακτηρίστηκαν ως geo-caches. Αργότερα φυσικά βγήκε και η cache-memory, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Στο θέμα μας τώρα.
Για να βρουν αργότερα πού είχαν κρύψει τα geocaches με την τροφή, σκάλιζε αυτός που την είχε κρύψει (Cache-Owner) μία σελίδα στο βράχο με hint (κάτω από το κέρατο του δεινόσαυρου κλπ).
Ο πρώτος τώρα που κατάφερνε να τη βρει έκανε FtE (First to Eat). Οι υπόλοιποι έκαναν απλά log και φυσικά έμεναν νηστικοί, περιμένοντας απλά να δημοσιευτεί στο βράχο κάποια άλλη κρύπτη μήπως σταθούν περισσότερο τυχεροί και κάνουν το πολυπόθητο FtE.
Η ιστορία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, αλλά περισσότερα γι' αυτήν θα μάθετε στα επόμενα άρθρα μας.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
Σκοπός της σελίδας είναι η προώθηση του παιχνιδιού στη χώρα μας και η προβολή του Ελληνικού Geocaching στο εξωτερικό, καθώς και η ενημέρωση των νέων παικτών για τον τρόπο διεξαγωγής του εμπλουτίζοντας το με ιδέες και σκέψεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του.
Σε συνδυασμό με το υλικό από το επίσημο Ελληνικό forum του Geocaching και τις ανάλογες ομάδες του Facebook ευελπιστούμε στην πιο άρτια και κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση προσφέροντας ιδέες, καινοτομίες, συμβουλές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες, δίδοντας περισσότερη χαρά και διασκέδαση σε όσους ήδη ασχολούνται αλλά ταυτόχρονα και μια μεγαλύτερη ώθηση σε όσους πρόκειται να ασχοληθούν με το Geocaching.
Σε αυτό θα σας θέλαμε αρωγούς όλους σας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία μέσα από άρθρα σας τα οποία θα φιλοξενούνται στη σελίδα.
Οι βασικές γνώσεις για το πώς παίζεται το παιχνίδι υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα:
Η σελίδα μας επιχειρεί να δώσει το Ελληνικό στίγμα και στοιχείο στο παιχνίδι.
Η πατρίδα μας προσφέρεται για ποιοτικό Geocaching, με αναρίθμητα σημεία ενδιαφέροντος και περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους.
Ας την απολαύσουμε και ας την χαρούμε αποτυπώνοντας στιγμές και εικόνες μέσα από το παιχνίδι και τις ανακαλύψεις των αναρίθμητων Κρυπτών της.
Keep geocaching!