Copyright 2024 - Aigagros

 

Βρισκόμασταν στην Konstanz, νότια Γερμανία κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Ένα απόγευμα το αφιερώσαμε για να δούμε το Λιχτενστάιν, μικρό κρατίδιο-πριγκηπάτο 100 χλμ από το κάμπινγκ που μέναμε.
Σχετικά με τα παρακείμενα μέρη ένα όμορφο μέρος αλλά όχι κάτι το συναρπαστικό, απλά πήγαμε για να πούμε ότι περάσαμε και από εκεί. Ψάξαμε να βρούμε ένα κουτάκι GC1D5NG αλλά δεν το βρήκαμε. Δεν πειράζει όμως, γιατί βρεθήκαμε μπροστά στο Κοινοβούλιό τους για να δούμε το κτίριο.


Ενώ είχαμε πάρει το δρόμο της επιστροφής μου λέει ο γιος μου:"Σε 3 χλμ από εδώ που είμαστε είναι τα σύνορα της Αυστρίας, δεν πάμε να την... πατήσουμε κι αυτήν;"
Έτσι ανοργάνωτα να πάμε πού, απογευματιάτικα με το ψιλόβροχο;
Ανοίγουμε τη σελίδα του Geocaching για να πάρουμε καμμιά ιδέα. Ταραχή! Όπου και να κοιτάγαμε ο τόπος γεμάτος κουτάκια και φυσικά όλα στα γερμανικά. Μία από αυτές, εικονική GC892J9. Ωραία λέμε σε αυτήν θα πάμε, κάτι για φωτογραφία έλεγε και όλοι έβγαζαν φωτογραφία με τη φάτσα τους και κάτι πέτρινους τοίχους. Μέχρι να πάμε στην περιοχή το ψιλόβροχο ήταν ανεπαίσθητο. Για να μην σας τα πολυλογώ, βρεθήκαμε εδώ...

κι εδώ...

κι εδώ...

φάγαμε κιόλας κάτι τέτοια...

πίνοντας τέτοιες....

Επρόκειτο λοιπόν για το Σάτενμπεργκ, έναν μεσαιωνικό πύργο του 1200, από τους καλύτερα διατηρημένους στην Ευρώπη με πλούσιο πολεμικό ιστορικό και αξιόλογο (μάλλον) μουσείο, το οποίο δεν το προλάβαμε ανοικτό.

Χαρήκαμε πολύ (και χορτάσαμε επίσης) γιατί με μία μόνο βόλτα στην Αυστρία, είδαμε ένα όμορφο αξιοθέατο, πήραμε και το souvenir της Αυστρίας και το μοναδικό, αφού μόνο η ταβέρνα ήταν ανοικτή τέτοια ώρα που πήγαμε, οπότε επιστρέψαμε στη Γερμανία ικανοποιημένοι.


Συμπεράσματα:


1. Το Geocaching είναι διεθνές παιχνίδι, παίζεται από Νοτιοαφρικανούς μέχρι και Εσκιμώους. Όταν λοιπόν βάζετε κουτάκια χρησιμοποιήστε ΚΑΙ αγγλική γλώσσα στην περιγραφή, δεν δουλεύουν όλοι σε υπουργείο εξωτερικών να ξέρουν καμιά ντουζίνα γλώσσες, ούτε έχουν το χρόνο μέσα στο αμάξι να στραβώνονται στο κινητό για να βγάλουν άκρη.

2. Κάτι που οι παλιοί το γνωρίζουν: Μην βάζετε κουτάκια όπου λάχει μόνο και μόνο για να τα βάλετε. Βρείτε ένα σημείο που να αξίζει να το επισκευθεί κάποιος ξένος και να πάρει κάτι από το μέρος που θα τον στείλετε. Είτε αυτό θα είναι κάποιο αξιοθέατο ή ιστορική τοποθεσία, είτε μια όμορφη διαδρομή σε κάποιο δάσος.

Ανέφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί βρέθηκα εκεί ως ξένος απροσδόκητα χωρίς πληροφορίες και μία κρύπτη με έκανε να περάσω φανταστικά (και χορταστικά για να μην ξεχνιόμαστε!).

Φυσικά ούτε και στην Ελλάδα γνωρίζω τα πάντα.
Από την κρύπτη GC5QPG9 έμαθα για την (πιθανή) φυλακή του Σωκράτη στου Φιλοπάππου όπου ήπιε το κώνειο και που εκεί φύλαξαν τον πλούτο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών στα χρόνια της Κατοχής.


Από την κρύπτη GC81DF7 έμαθα για τον τύμβο του Σοφοκλή στη Βαρυμπόμπη λόγω του ότι η οικογένειά του κατείχε μεγάλη περιουσία στη Δεκέλεια.

 

Από μία κρύπτη που δεν κατάφερα να βρω και δεν τη βρίσκω πια στο χάρτη για να την αναφέρω, θολωτό μυκηναϊκό τάφο στις Αχαρνές.

Από μία σειρά κρυπτών γνώρισα τη μαγεία της Πάρνηθας και είδα με ανακούφιση ότι δεν πρόλαβαν τα ρεμάλια να κάψουν όλοκληρωτικά τον παράδεισο, αλλά έχει μείνει ένα αξιόλογο μέρος για να το χαρείς.

Γι' αυτόν λοιπόν: ωραίο μέρος; κουτάκι, ωραία διαδρομή; κουτάκι, μια ταμπέλα κάτω από το σπίτι σου; άσε την στην ήσυχία της.

Να περνάτε καλά!

 

Login


Πραγματοποιώντας είσοδο στη σελίδα, συμφωνείτε με τις προϋποθέσεις που αναγράφονται εδώ.

Visitors

Greece 58.8% Greece
United States 37.8% USA

Total:

50

Countries
12639
Today: 4